понеділок, 12 жовтня 2015 р.

СВЯТО НЕСКОРЕНИХ - У КОЖНОГО В СЕРЦІ


    14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, УПА та українських козаків цьогоріч ми уперше  будемо святкувати День захисника України! Зрозуміло, що день Покрови обрали не даремно. Традиційно саме в це православне свято українці вшановували та славили воїнів-захисників. І така традиція бере початок ще з часів Київської Русі.
   Напередодні свята бібліотекарі бібліотеки-філії №2 підготували і провели усний журнал «Під Покровом Богородиці». Учні 11-го класу ЗОШ№7 ( класний керівник Саюк Н. В.) мали можливість почути зі сторінок усного журналу про звитягу українського козацтва, героїчну і трагічну історію Української Повстанської Армії, які ратними звершеннями здобували й відстоювали  свободу і незалежність України, та про героїв сьогодення – українських солдат, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора.
     Увагу присутніх захопила розповідь Решетила Олега - активного учасника Євромайдану та Антитерористичної операції.  З болем у серці солдат розповів про пережите на війні та відверто відповів на усі запитання учнів.
     Розповіді були надзвичайно щирими і водночас пронизані глибоким патріотизмом і вірою в перемогу. Учасник АТО закликав школярів любити рідну Україну та бути патріотами своєї держави.  Старшокласники зацікавлено розглядали світлини, які приніс з собою наш гість.  Яскравим доповненням заходу стали відеоматеріали та вірші на дану тематику. Для присутніх була організована викладка літератури «Будь готовим до захисту Вітчизни».
     Після таких зустрічей залишається віра у краще майбутнє і нестримне бажання захищати суверенітет, свободу і цілісність нашої держави. А в  нелегких сучасних обставинах життя українського народу так важливо зараз просити Покрови над нами у Пресвятої Владичиці. Адже вся наша історія свідчить про її особливу любов до України і певним є те, що вона не залишить нас і тепер, коли ми так потребуємо її заступництва у Божого Сина.