вівторок, 17 листопада 2015 р.

БУДЬМО ТОЛЕРАНТНИМИ


         Що  означає поняття «толерантність»? Чи завжди ми в житті толерантні до інших людей?  Які якості має толерантна людина і як їх виховати в собі? Саме про це йшла мова на етичних сходинках «Будуємо мости толерантності», які відбулися у бібліотеці-філії №2 для учнів 11-го класу ЗОШ№7( класний керівник Саюк Н. В.) 
   Ведучі заходу завідувач бібліотеки Зоя Костюк та бібліотекар Смарш Тетяна розповіли про витоки толерантності.
 Найчастіше слово толерантність перегукується з словами терпимість, повага, доброта, а вони є похідними від головного почуття, на якому тримається світ, на основі чого Бог створив людину – від ЛЮБОВІ! Любов довго терпить, любов милосердствує, не заздрить, не величається, не думає лихого, не рветься до гніву. Про це змістовно розповів священик  Низкиницького Свято-Успенського чоловічого монастиря о. Максим Хоменко , а також  відповів на ряд запитань на дану тему.
           Під час заходу старшокласники сформулювали значення «толерантність», підбираючи до кожної букви даного терміну слова, які характеризують толерантну людину.  
Психолог Людмила Салабай ЗОШ№7 провела для присутніх тестування «Чи Ви толерантні?» аби дізнатися, чи вміють вони поводити себе толерантно в різних життєвих ситуаціях. Всі учасники  активно обговорювали тему, брали участь в запропонованих вправах, визначали основні риси толерантності, кожен з учнів мав змогу перевірити, чи він толерантний до інших людей.
                   Присутні переглянули ряд відеороликів про доброзичливе та терпиме ставлення  до оточуючих. . Бібліотекарі ознайомили учнів з художніми творами про толерантність.
            Підводячи підсумки  можна сказати, що завжди є привід комусь подякувати. Завжди поруч є хтось, хто потребує співчуття. "Чим достойніша людина, тим більшій кількості істот вона співчуває", - стверджував великий філософ Ф.Бекон.