четвер, 21 квітня 2016 р.

ДО 30-ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

   
    21 квітня в бібліотеці – філії №2 спільно з учнями 9 класу Нововолинської  гімназії (класний керівник Віра Комісарчук) був проведений вечір пам’яті «Тривожні дзвони Чорнобиля».
          Горем і болем увійшов в життя українського народу Чорнобиль, що розділив долю людей на «до» і «після». Чорною плямою на нашій блакитній планеті стала Чорнобильська катастрофа.  30 років пройшло з тих пір, 30 років цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.        
        Із вступним словом перед присутніми виступила бібліотекар Тетяна Смарш. Віршовані рядки поета і прозаїка Володимира Шовкошитного (керівника групи ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС), які вона прочитала, перенесли учасників заходу у ті тривожні дні.
      На вечір пам’яті були запрошені ліквідатори аварії -  Микола Бай та Михайло Тичинський, які виступили перед старшокласниками і поділилися своїми спогадами.
        Активну участь у заході взяли учні: читали вірші про Чорнобиль, спілкувалися з очевидцями тих подій та отримали відповіді на питання, які виникли під час зустрічі.
Сподіваємося молодь завжди буде пам’ятати тих, хто пішов у вогонь, хто ціною свого життя став на заваді  «ядерній чумі». 
       У бібліотеці влаштована  викладка літератури «Чорнобильський вітер по душах мете».