понеділок, 10 жовтня 2016 р.

ПІСЕННЕ ЗОЛОТО ПОЕТА ДМИТРА ЛУЦЕНКА

              
    З нагоди  95 -річчя від дня народження видатного поета, автора улюблених народом пісень Дмитра Луценка, у бібліотеці відбулася арт-бесіда «Любов, оспівана в піснях». На захід завітали старшокласники Нововолинської гімназії.    
   Бібліотекар Тетяна Смарш  ознайомила присутніх з  життєвим та творчим   шляхом заслуженого діяча мистецтв, лауреата Державної премії України імені Т. Г. Шевченка, поета-пісняра Дмитра Омеляновича Луценка. Його вірші і пісні написані багатою на любов душею і гарячим серцем.  Ніжний і трепетний лірик навіки прославив у своїх віршах і піснях батьківську білу хату у рідній Березовій Рудці, мамину вишню, осіннє золото, зачаровану Десну... А пісня «Як тебе не любити, Києве мій» стала своєрідним гімном столиці. Перу поета належить багато відомих шлягерів, створених у співдружності з композиторами Л.Ревуцьким, О.Білашем, П.Майбородою, І.Шамо та іншими. Поет-пісняр володів колоритним українським словом, писав щиро й доброзичливо.
         Поезія Дмитра Луценка збагачує наші душі добротою, щедрістю. Він любив радощі життя, сонце, людей, Україну,  залишивши нам багате пісенне життя, теплі, чисті вірші повні любові до всього доброго і прекрасного.