четвер, 8 грудня 2016 р.

ОЛЕКСАНДРУ КАЛIЩУКУ - 85

     Що не вислів – то вірш, що не вірш – то пісня. Та й усе його життя, як пісня. Недаремно з чиєїсь легкої руки  Олександра Каліщука  назвали волинським соловейком. Поету, композитору, заслуженому працівнику культури України, кавалеру ордена «За заслуги ІІІ ступеня» –  Олександру Каліщуку виповнюється 85 років. Саме із цієї нагоди у бібліотеці-філії №2 відбувся бібліомікс «Талант, народжений Україною».
    Бібліотекар Тетяна Смарш ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом поета, який йшов до пісні непростими, тернистими шляхами, та не розгубив серед колючих чагарників нелегкої долі – віри у прекрасне, любові до життя. Серед принижень і несправедливості не озлобився на світ, на людей і зберіг веселу вдачу і чуле серце.
  Упродовж творчого життя написав більше тисячі пісень. У своїх численних поезіях оспівав волинський край, наше місто, людську красу, мову солов’їну, землю материнську. Його пісні дарують людям радість і насолоду. Хай Бог i  надалi допомагає йому у творчості, дає сили жити і творити.