понеділок, 16 січня 2017 р.

ЦЕ ЛИШ КРИЛА У ДАЛЬ ВІДЛІТАЮТЬ, А ДУША ЗАЛИШАЄТЬСЯ ТУТ

   
             Вшановуючи світлу пам'ять поета, з нагоди 75-річчя  від дня народження митця слова  Василя  Гея  у  бібліотеці  відбувся  бібліомікс «Соколиний політ слова». Бібліотекар Тетяна Смарш ознайомила  старшокласників Нововолинського ліцею-інтернату  з життєвим та творчим шляхом  письменника.
          Василь  Гей    поет, прозаїк, публіцист, заслужений діяч  мистецтв України, член Національної Спілки письменників України, лауреат всеукраїнської  літературної премії імені Андрія Головка, Міжнародної премії імені Дмитра Нитченка та обласної літературно-мистецької премії імені  Агатангела  Кримського.  Він є  автором понад 30 видань, півтори тисячі публікацій у збірниках, альманахах та періодичних виданнях. Вся творчість волинського письменника пронизана безмежною любов’ю до отчого краю, вірою в мудрість народу, життєдайну силу рідного слова. Патріот української мови Василь Гей багато творів присвятив рідному слову, котре незважаючи на всілякі утиски, живе і відроджується, мелодійно дзвенить «вітром у житі, співом жайвора, сріблом криниць». Слово поета і досі тече повноводно для всіх шанувальників його таланту,  для всіх, хто його пам’ятає  і згадує.
      У бібліотеці влаштована викладка літератури «Син своєї землі, рідного поліського краю», з якою присутні мали можливість ознайомитися.