середу, 29 березня 2017 р.

ЧУЖОГО ЛИХА НЕ БУВАЄ

    Людське життя не можна передбачити. Воно досить часто підносить свої сюрпризи, кардинально міняє лінію долі. У будні  людей увірвалися бойові дії на сході нашої країни та окупація території  –  наслідком якої є те, що велика частина людей покинули свої домівки і тимчасово перемістилися в інші регіони нашої держави. Ці люди зараз поруч з нами. В одну мить вони втратили дім, роботу – все, що є таким звичним у мирному житті. Лишилася надія на людську доброту, на нашу з вами допомогу. Адже лише об’єднаними зусиллями  ми  можемо допомогти тим, хто опинився в складній ситуації. Ми щоденно складаємо іспит на людяність, силу духу. Кожна родина шукає підтримки та взаєморозуміння, адже на нових місцях їм надзвичайно потрібні крім базових речей, ще й добре слово. Про все це говорили у бібліотеці  на прес-калейдоскопі «Втратити дім, але не втратити надію», який підготувала та провела бібліотекар Тетяна Смарш.
    У бібліотеці влаштована викладка літератури «Вимушені переселенці в Україні – актуальна проблема сьогодення». Присутні мали змогу ознайомитися з періодичними виданнями, де висвітлені різні історії людей, які були змушені не лише змінити місце життя, але й знайти собі нову професію.             
    Історії переселенців не схожі одна на одну. Не зважаючи на життєві труднощі,  вони живуть, працюють, реалізовують себе на новому місці. А ще як і всі українці, щиро прагнуть миру на рідній землі та повернення додому.