вівторок, 5 грудня 2017 р.

УЧНЯМ РОЗПОВІЛИ ПРО ЇХ ПРАВА

    В рамках Всеукраїнського тижня права співробітники бібліотеки-філії №2 Нововолинської ЦБС  спільно з  спеціалістами  Нововолинського бюро правової допомоги провели правовий калейдоскоп «Знаємо та реалізуємо свої права». На захід були запрошені учні 10 класу ЗОШ 7 (класний керівник Наталія Скібіцька).
          Головний спеціаліст Тамара Нич  ознайомила старшокласників з основними  документами, що захищають права дитини.   Керівником Нововолинського бюро правової допомоги Вікторією Скриннік   було повідомлено, до кого мають звертатися учні у випадку порушення їхніх прав, та як  відстоювати свої права у правовому полі.
       Старшокласникам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі змусили учнів замислитись над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Усім роздано інформаційні буклети бюро правової допомоги, що містять контактні дані відділу. Бібліотекар Тетяна Смарш  ознайомила присутніх з літературою на правову тематику, яка представлена на викладці літератури « Правові знання – веління часу».