неділю, 14 квітня 2019 р.

ГОСПОДИНІ НА ЗАМІТКУ

         
      Саме під такою назвою в рамках клубу за інтересами «Світ гармонії» у бібліотеці відбувся інформаційний коктейль. Чимало інформації про секрети смачної української кухнi присутні почерпнули із книг та друкованих періодичних видань, які представила завідувач бібліотеки Зоя Костюк. Вона зазначила, що саме кожна страва української кухні заслуговує добрих відгуків і задовольнить смак навіть найбільш претензійного гурмана.  Не секрет, що українська кухня популярна у всьому світі. В ній є традиційні страви, завдяки яким її упізнають.
      Який же українець без борщу? У кулінарних книгах можна відшукати більш як 50 рецептів. А Сало – це наше все! «Рідні брати» галушок – вареники. Різдвяний та великодній стіл українців не обходиться без домашніх ковбас. Про цю та іншу справжню скарбницю традиційних українських страв говорили на заході.
       Родзинкою заходу стала дегустація домашніх смаколиків та рецепти, якими поділилися Глинь Надія, Руслана Жученко, Машкова Ірма.
      Захід пройшов у домашній, теплій атмосфері, подарувавши багато позитивних емоцій.  Адже кухня об’єднує людей –  тих, хто готує, і тих, хто смакує.