середу, 26 лютого 2020 р.

ЛЕСЯ УКРАЇНКА… ЯК БАГАТО ГОВОРИТЬ НАМ ЦЕ ІМ´Я !


Леся Українка... Її ім'я золотими літерами закарбувалося на скрижалях нашої літератури, нашої історії. Ці два короткі слова уособлюють нечувану силу, незламну мужність, нескореність, а водночас – жіночність, мрійливість, ніжність. Усе своє мистецьке та громадське життя Леся Українка жила і творила для майбутньої, справедливої і вільної України, освітлюючи своєю творчістю і біографією наше сьогодення. Вона залишила нам світлу зброю, своє чисте слово, ніжну музику.
        На честь вшанування пам’яті Лесі Українки 26 лютого завідувач бібліотеки  Зоя Костюк провела для учнів 9-го класу ліцею №8 вікторину «Що я знаю про Лесю Українку?».
        Активну участь у заході  взяли старшокласники, які  пригадали відомі для них факти з життя Лесі Українки. Вони жваво обговорювали питання вікторини, продемонстрували свої знання та боролися за звання кращого знавця життя та творчості багатогранної постаті –  Лесі Українки.
       Приємна та дружня атмосфера подарувала гарний настрій всім присутнім, а також бажання читати та більше відкривати для себе щось нове.