четвер, 20 лютого 2020 р.

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ


Герої такі не вмирають,
Вони будуть вічно живі.
Героїв завжди пам’ятають
На небі й на рідній землі!



20 лютого  в Україні відзначають День героїв Небесної сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони віддали своє життя під час Революції  Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Гинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.
До Дня вшанування трагічних подій на Майдані Незалежності бібліотекар Ольга  Костюк провела бібліографічний огляд «Реквієм Небесній сотні». Присутні пригадали трагічні, криваві події, що відбувались під час Революції Гідності та ознайомилися з книгами, представленими на викладці літератури  «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі»
Революція 2013 – 2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна Сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів , одним із яких була гідність.  Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.