пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го, кожна з яких мала визначальне значення для подальших подій у країні.

21 листопада у 2013 році на головній площі Києва розпочався Євромайдан – зібралась перша акція протесту на підтримку європейського курсу України. Тисячі українців виходили на акції в центрі Києва. Демонстрації тривали аж до силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада. Це стало поштовхом до більш масштабних подій Революції гідності, наслідок – 106 ні в чому не винних українців вбито та понад 2 тис. поранено.

Щоб віддати належну шану патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, у бібліотеці влаштована тематична полиця « Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі»

Варто пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч важкий, але незворотній – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року, тривають і досі.