пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

ЗНАЙОМТЕСЬ! СУЧАСНИЙ ПИСЬМЕННИК-ЮВІЛЯР АНДРІЙ КОКОТЮХА

17 листопада святкуватиме свій 50-річний ювілей відомий український письменник Андрій Кокотюха – письменник, журналіст, сценарист, один з найпопулярніших  авторів у сучасній Україні.  Його твори – переважно містичні детективи та трилери, давно загальновідомі українському читачеві.
Героїв для своїх романів він шукає в минулому і зазначає:
 аналогій із сьогоднішніми подіями в історії нашої країни достатньо. Його думки завжди влучні, подані під незвичним кутом і часто розвінчують багато міфів. 

         Народився письменник 17 листопада 1970 року в місті Ніжині, в родині зварювальника  і медсестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Книжки А. Кокотюхи видаються практично багатьма українськими видавництвами: «Смолоскип», «Кальварія», «Фоліо», «Піраміда», «Нора- Друк», «Зелений Пес». Багаторазовий переможець конкурсу «Коронація слова», та володар багатьох дипломів та премій.

Плідно працює в кіноіндустрії. Брав участь у написані сценаріїв до таких проектів як «Сніданок з 1+1», «Голос країни-2», «Сімейний суд». Такі романи як «Легенда про безголового», «Тупик для втікача або гра з вогнем», «Повзе змія», «Червоний» було екранізовано. Останній екранізований фільм «Червоний» знятий за підтримки Державного агентства України з питань кіно та отримав позитивні відгуки в прокаті. Андрій Кокотюха адаптовував для телеекранів такі успішні проекти як «Століття Якова» та «Сувенір з Одеси».

Твори Андрія Кокотюхи завжди вражають  захопливим сюжетом та динамікою. Його вважають одним із «Золотих письменників України». Наразі автор продовжує активно займатися літературною кар’єрою.