четвер, 25 лютого 2021 р.

ДО ЮВІЛЕЮ ЛЕСІ УКРАЇНКИ У БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУВСЯ ЛІТЕРАТУРНИЙ АКОРД

                150 років тому на літературному небосхилі України спалахнула яскрава     зірка – окраса і гордість української нації, наша землячка Леся Українка.

                Незважаючи на випробування долі, вона втілювала в собі силу і мудрість, яскравий талант і щиру душу. Леся Українка – прообраз сучасної сильної жінки, в якої можна повчитись як упевнено йти до мети. Це жінка передових європейських поглядів, інтелектуалка, письменниця.

               Сьогодні її лише починають по-справжньому розкривати. Оксана Забужко за кожної нагоди повертає Лесю Українку в інформаційний простір, закликає нас переосмислити її тексти, листи, вчинки.

          Леся творила вічні цінності, до яких ще будуть приходити покоління людей майбутнього.

          До ювілею видатної постаті  у бібліотеці відбувся літературний акорд «Вогонь її пісень не згасять зливи літ». Захід підготували і провели працівники бібліотеки-філії №2 Нововолинської централізованої бібліотечної системи разом з класним керівником Карпець Галиною Володимирівною.

       Активну участь взяли учні 9-го класу ЗОШ №7. Присутні ознайомилися  з цікавими моментами з життя Лесі Українки, декламували поезії та мали можливість продемонструвати свої  здібності під час вікторини.

          У бібліотеці влаштована виставка інсталяція «До висот Лесиного слова».


Висловлюємо щиру вдячність класному керівнику Карпець Галині Володимирівні та завучу по виховній роботі Костюк Оксані Серафимівні за допомогу в організації заходу.