неділя, 11 квітня 2021 р.

ЖИТТЯ ЧУДОВЕ – ПОСМІХНИСЬ!


          Французький письменник Віктор Гюго якось сказав: «Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя». А що може бути кращим за сміх? Людина сміється! Чудово! Це означає, що їй добре, спокійно, радісно. Гумор є однією з визначальних рис українського народу. Тисячоліттями людство зберігало й передавало наступним поколінням веселі казки, дотепні історії, жартівливі пісні, безліч народних усмішок, смішних афоризмів, анекдотів, жартів. Та хіба все перелічиш?    «Смішний цей світ» – зазначав ще Іван Франко.

          11 квітня у бібліотеці в рамках клубу «Світ гармонії» відбулася book-терапія «Усміхаємось, сміємось, регочемо». Під час заходу звучали гумористичні твори Майстрів сміху –  Павла Глазового, Степана Руданського, Григорія Сковороди, Остапа Вишні, Олега Чорногуза та інших. Їх сатиричне слово влучне, доброзичливе, та дотепне. Твори запалюють радісним клекотанням і юні і дорослі серця, підбадьорюють у найскладніші хвилини безнадії. В них влучно виражено щирий народний гумор, самоіронія, вміння побачити смішне у буденному житті та об’єктивний погляд в майбутнє.

           Присутні  зарядилась гарним настроєм та позитивними емоціями. Любить наш народ гостре, дотепне слово. Сміймося! Сміх – це найкращий поцілунок людству. Чудодійно-цілющий і веселий.