четвер, 21 липня 2022 р.

УНІКАЛЬНІСТЬ ТАЛАНТУ БРАТІВ КАПРАНОВИХ

     24 липня святкують свій 55-річний ювілей чи не найвідоміші брати української літератури Віталій і Дмитро Капранови. Письменники, публіцисти, видавці та громадські діячі, фундатори видавництва «Зелений пес», ведучі та автори історичного YouTube каналу «ім. Т.Г. Шевченка».

         Народилися письменники 1967 року у місті Дубоссари, яке знаходиться у Молдові. Але саме дитинство братів пройшло у місті Очакові на Миколаївщині, яке вони вважають своєю батьківщиною. Вищу освіту здобули в Росії. Навчалися в Уральському політехнічному інституті. Пізніше у Московському енергетичному інституті. Здобули фах технічного кібернетика.

         Найпопулярніші  сьогодні видання письменників – «Кобзар 2000», «Паперові солдати», «Мальована історія Незалежності України», «Майдан. Таємні файли». Брати Капранови пишуть книги, які хочеться купити та пізнати щось нове. І не важливо, чи це буде історико-популярне дослідження, чи містика або детектив, адже кожна їхня нова книга стає літературною подією. В оповіданнях, повістях та романах найвідоміших близнюків України оживають невідомі сторінки історії України, а містичні персонажі видаються цілком справжніми та реальними.

         Напередодні 55-річного ювілею митців, у бібліотеці діє тематична полиця «Унікальність таланту Братів Капранових».

Запрошуємо поринути у неймовірний світ братів Капранових!