вівторок, 21 травня 2024 р.

ВІДБІЙ КАР’ЄРНОЇ ТРИВОГИ

    Людині, що обирає свій професійний життєвий шлях потрібно розібратися у величезній різноманітності сучасних професій, зрозуміти їх зміст, реально оцінити свої можливості, здібності та інтереси. Саме тому, у бібліотеці-філії №2 відбувся профі-кейс «Відбій кар’єрної тривоги» з учасниками молодіжної вітальні «Співрозмовник».

    Під час заходу присутні ознайомились зі змістом та класифікацією професій за типами, навчились визначати алгоритм відповідального вибору, а також пройшли профорієнтаційне тестування для визначення ступеню інтересів до різних видів діяльності, власних здібностей та можливостей. Завітала на захід викладач Нововолинського центру професійної освіти Ірина Сергіївна Шостак, котра розповіла школярам про свій навчальний заклад, ознайомила із переліком професій центру, роздала рекламні буклети. Основну увагу акцентувала саме на професії кравець-вишивальник, оскільки є майстром виробничого навчання саме цієї спеціальності. На продемонстрованих презентаціях присутні побачили неймовірні роботи учнів Ірини Сергіївни, з якими вони беруть участь у різноманітних конкурсах та отримують призові місця.

Вибір майбутнього фаху – справа не одного дня. А тому, щиро надіємось, присутні зроблять правильний, обдуманий вибір, який супроводжуватиме їх протягом життя!