вівторок, 21 травня 2024 р.

АРТТЕРАПІЯ У БІБЛІОТЕЦІ

      Всі ми час від часу потребуємо задовольняти потребу в естетиці, творити, щось створювати. Заняття творчістю заспокоюють, відволікають від негативу, долають стрес, депресію, поганий настрій і тривогу, допомагають підвищити самооцінку, впевненість у собі До таких висновків у 2015 році дійшли дослідники Сюзан Хаєн, Сюзан ван Хорен та Гіль Хатшемакерс. Вони вивчали вплив арттерапії – методу, який поєднує приємне з корисним та лікує мистецтвом.

     Останнім часом все більшої популярності набувають різноманітні творчі хобі.  Картини за номерами легко цю потребу задовольняють,адже це цікаво і захоплююче. І незалежно від того вмієте малювати чи ні кожен може відчути себе  справжнім художником.

      19 травня у бібліотеці-філії №2 в рамках клубу «Світ гармонії» відбулась арт-терапія «Розмалюю диво я». На захід завітали члени клубу, які виявили бажання створити мистецький витвір.

 Читачка бібліотеки Вегерич Наталія продемонструвала свою 

 колекцію картин та показала присутнім техніку розпису картин за номерами. Розкрила творчий потенціал навіть в тих, хто і не підозрював про свої художні здібності, а працював з полотном і фарбами вперше. Затишна атмосфера, яка панувала в бібліотеці додала особливої теплоти. Процес малювання не лишив нікого байдужим. Кожен з присутніх опанував цю техніку, насолодився цілющою арт терапією, гарно провів час та дякував за прекрасні миті творчості.