пʼятницю, 1 травня 2015 р.

ЧАРІВНИЙ СВІТ СИМОНИ ВІЛАР


1 травня виповнюється 50 років від дня народження Наталії Гавриленко, літературні псевдоніми Симона Вілар і Наталія Образцова, української письменниці. За освітою — історик. Закінчила Харківський університет.
Книги під псевдонімом «Симона Вілар» пише з 1994 року. Авторка російськомовних історичних романів очолює список «Топ-10 найуспішніших письменників України» за версією журналу «Главред», є лідером продаж книг по Україні у 2012 році за рейтингом журналу “Фокус”, лауреат відзнаки «Золотий письменник України». Завжди мріяла бути письменницею. З дитинства постійно видумувала різні історії, щось записувала. Ніколи не зупинялась на здобутому. Хоча не сподівалась, що досягне такого успіху у письменницькій царині.
    Неперевершені історії Симони Вілар про Стародавню Русь, середньовічні Англію та Францію захоплюють читачів не лише сімейними драмами, але й детальними описами реальних історичних подій, перетворюючи любовні романи у справжнісінькі історичні саги.

      Історія нашої землі – це одна глобальна життєва історія. Важливо подати її цікаво, зачепити душу читача, особливо того, який досі не цікавився історією. Людина, яка прочитає історичний роман із правдивим фактажем, стане більш розвинутою, культурною.  Історія – це життя реальних людей, а в реальному житті не буває нічого конкретного. До якого історичного персонажу ми би не звернулись, біля нього не можна стовідсотково поставити знак плюс чи мінус. Адже це були живі люди, зі своїми здобутками та помилками.

       Вілар Симона Прокляті любов’ю : роман / Симона Вілар . –  Київ : Зелений пес, 2005 . -  320 с .
Агов Доле, де ти? Де ти, провидіння? Невже у житті існують тільки гроші, інтриги та підступи, а долею керує обов’язок, влада та безчестя? Вона ще молода, надзвичайно приваблива, хоча вже й королева. Вона вже заміжня, дружина того самого потворного стариганя, якого так ненавиділа, боялась і якому сліпо покорилася! Тепер Велика Франція чекає на спадкоємця трону!!! А як же бути їй, як убити в собі справжні почуття, як вирвати із серця кохання, як витримати зраду?!! Що ж, у монархів є своє прокляття. Прокляття любов’ю для чарівної Мері, яка запам’яталася читачам за книгою неперевершеної Сімони Вілар «Любов - прокляття королів». Тепер її життя не менш захопливе, драматичне, чи то пак, трагічне. А може, десь на обрії зажевріє промінчик щастя?

Вілар Симона Сповідь суперниці : роман / Симона Вілар . –  Київ : Зелений пес, 2007 . -  480 с .
Вічний любовний трикутник... Мабуть, на вершину гострого кута будь-якого чоловіка могло закинути в усі епохи. З часів Адама і Єви, між якими, за легендою, стояла таємнича Ліліт, у герці за кохання жінки схрещують зброю чи не частіше за представників сильної статі. Але способи боротьби тут витонченіші, часом приховані, а найчастіше - нещадно жорстокі. Новий роман уже добре відомої читачам Сімони Вілар - це історія двох непримиренних суперниць, які домагаються одного лицаря. Ситуація більш ніж драматична, оскільки й лицар, як ніхто* гідний кохання, й обидві красуні варті неабиякі уваги. Тут уже пахне трагедією. Котра піде з поля бою, котра вистоїть? Переживання читача нагадують мінливі емоції уболівальників під час яскравого спортивного видовища. Справді, чи є на світі гра, захопливіша за любовні турніри? Повірте, шановні читачі, перш ніж ви дізнаєтеся ім’я переможниці в боротьбі за кохання, вам гарантовані неймовірні переживання, адже в цій книжці знайдете все: й життя, і сльози, і любов...

Вілар Симона Щаслива суперниця : роман / Симона Вілар . –  Київ : Гамазин, 2007. -  352 с .

Які асоціації виникають у вас, коли чуєте вислів: «Життя -це боротьба»? За що в цьому світі варто боротися? Герої Сімони Вілар вкотре доводять, що боротися варто лише за кохання. Ви в цьому переконалися, коли читали першу частину драматичної оповіді - роман «Сповідь суперниці». І хоча виявилося, що одна з двох непримиренних суперниць виборола головний приз - серце прекрасного лицаря, чи можна її назвати щасливою? Адже ненависть тієї, що програла, росте і шириться, не знаючи меж. Тож боротьба точиться з новою силою. Тепер щасливій суперниці доводиться боротися за власне виживання. Напруга зростає з кожною сторінкою. Ми не встигаємо полегшено зітхнути, коли героїні вдається вистояти в черговому смертельному поєдинку, як на неї чекає нове випробування — страшніше за попереднє. І коли дочитуємо до кінця, зітхаємо: «І справді, життя - це боротьба... Та яка ж тяжка!» Але виграє не той, хто сильніший, а в кому більше мужності й людяності. Це довела тендітна, але незламна героїня новОго роману Сімони Вілар.

Вілар Симона Коронатор : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2006. – 416 с .

Англія XV століття. Війна Червоної та Білої Троянди. Вся влада зосереджена в руках людини, яка отримала гучне і звучне прізвисько - Коронатор. Але фортуна мінлива, а вороги вже плетуть інтриги, складають змови ...
У країні ось-ось спалахне нова жорстока війна. У цій атмосфері зрад і зради дочка Коронатора, юна Анна Невіль, намагається врятувати батька і захистити любов, яка освітлила все її життя.



Вілар Симона Светорада Медова : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2008. – 464 с .
Светорада, що не підкорившись волі князів, йде у вільний світ з милим серцю Стрільцем. Їх шлях лежить в дикі землі меря, де тече велика Волга, де в ціні сила і спритність, де за красу і добру вдачу Светорада навколишній люд нарік Медової.
Як довго триватиме украдене щастя? Чи здатна вистояти любов під набігами ловців живого товару і стрілами печенігів, вижити всупереч підступам шаманів і інтригам знаті?

Вілар Симона Поєдинок суперниць : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2010. – 576 с .
Англія. ХII століття.
Епоха хрестових походів, турнірів і заколотів.
Бертрада, дочка короля, красива і розумна. Вона звикла отримувати все, що забажає. Ледь побачивши тамплієра Едгара Армстронга, дівчина вирішила, що тільки він гідний стати її чоловіком. Красуня обманом змусила лицаря просити її руки у короля.
Але ніякі інтриги не в силах перешкодити істинної любові. Побіжна черниця Гіта зачаровує Едгара. Відважному хрестоносцю належить зробити вибір між почуттями і обов'язком перед королем.
Але вчинки закоханих жінок непередбачувані. Дві красуні починають поєдинок за серце коханого ...


Вілар Симона Тяжкість вінця : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2011. – 464 с .
Доля зводить двох непересічних людей - цинічного й розважливого герцога Річарда Глостера і палку, рішучу Анну Невіль. Занадто багато чого розділяє їх, але Рок вже міцно сплів їх життя, і вузол подій затягується все тугіше: любов до найманого вбивці, боротьба за трон, криваві битви і альковні таємниці можновладців, страти і торжества ...Чи дізнається Анна, яку роль зіграв могутній Глостер в катастрофі її колишнього життя? На що здатна жінка, яка вирішила помститися? На що здатний політик, який поставив на карту все ?!

Вілар Симона Відьма в Царгороді : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2012. – 464с .
Знову і знову Малфріда в звіриному обличчі шукає в дрімучих хащах живу і мертву воду для княгині Ольги. Та мріє посватати синові Святославу візантійську царівну, а щоб сватання було успішним, княгиня хоче піднести в дар імператору чарівну воду.
Ольга не знала, що серед її дарів виявилося і приворотне зілля. Випробувавши його, Костянтин буде готовий розлучитися з імператрицею Оленою, щоб назвати дружиною прекрасну правительку русів.
Тим часом Малфріда відчуває, що християнські святині віднімають у неї дар, а слуги імператора хочуть позбавити життя. Однак у відьми вистачить сил, щоб зробити близьким Костянтина зловісне пророцтво і дізнатися таємницю загадкового ченця, який володіє чаклунським даром ...


Вілар Симона Светорада Золота : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2013. – 464 с .
Давня Русь. Прекрасна юна княжна Светорада, дочка багатого cмоленського князя, визнана всіма самою завидною нареченою. Вона красива і підступна, розбещена увагою женихів, яким любить кружити голови.
Чому ж князь Олег Київський просватав її для свого вихованця Ігоря? Адже він сам привіз йому з Пскова іншу наречену - Ольгу.
Чи зможе наполеглива і хитромудра Ольга розлучити судженого зі Светорадою? Інтриги, викрадення, зрада і пристрасті сплітаються в сяючі золотом кайдани любові, які дарують блаженство закоханим ...
Вілар Симона Лазарит. Тінь меча : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013 . -  592 с . 
XII століття. Сирота Мартін виховувався в притулку суворих хрестоносців, поки його не прийняв в сім`ю священик Ашер. З першого погляду юнак полюбив його дочку, ніжну Руф. Однак, щоб назвати її дружиною, йому потрібно виконати смертельно небезпечне завдання Ашера — врятувати його рідних з осадженої Акри. А для цього — спокусити сестру маршала ордена тамплієрів — прекрасну Джоанну. Мартін готовий на все заради Руф, але він не припускав, що Джоанна настільки красива і розумна..


Вілар Симона Замок таємниць : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2014. – 448 с .
Король Карл II програв битву за трон і став ізгоєм. Тепер по його сліду йдуть шукачі Кромвеля. Рятуючись від переслідувачів, Карл знаходить притулок в замку Сент-Прайорі. Він не знає, що над замком тяжіє прокляття.
Дочки господаря - Єва і Рейчел - не можуть відмовити королю. Тепер їм разом належить розкрити сімейну таємницю, яка змінить їх долі.


Вілар Симона Ассасин. Тінь меча : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2014. – 592 с .
XII століття. Свята земля. Третій хрестовий похід. Давній ворог Мартіна, маршал тамплієрів Вільям де Шампері, мріє заманити невловимого ассасина в пастку, і в цьому йому має допомогти сестра, леді Джоанна. Але дівчина закохана в мужнього Мартіна ... І тепер їй доведеться вирішувати - чи видасть вона того, хто заволодів її серцем або піде наперекір всьому що їй дорого - своїй вірі, волі братові, справі хрестоносців.
Але чи так поганий той, кого непримиренний тамплієр вважає зрадником і вбивцею? Адже саме йому хрестоносці зобов'язані своєю новою перемогою ...


Вілар Симона Паладин. Тінь меча : роман / Симона Вілар . –  Харків : Клуб Сімейного Дозвілля , 2015 . – 512 с .
У занедбаному замку тужить в полоні родичка англійського короля леді Джоанна. Її оточив турботою і увагою брат султана Саладіна емір аль-Аділь - відомий підкорювач красунь. Але дівчина не може забути Мартіна, який зачарував її, а потім зрадив. Вона вже втратила надію на порятунок, адже гордий король Річард, що довідався, що його кузина погодилася стати наложницею ворога, не бажає більше чути про неї.
Оточена розкішшю полонянка готова змиритися з долею. Але тут з'являється загадковий лицар, здатний заради Джоани на все.