вівторок, 5 травня 2015 р.

ЗГАДАЄМО ВСЕ, ПАМ’ЯТАЄМО ВСІХ


Цього року Україна вперше разом з Європою та світом буде вшановувати пам’ять усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років та День перемоги над нацизмом. 
Крізь вогонь і кров запеклих боїв, страждання і смерть, гіркоту поразок і радість перемог, залишаючи тисячі братських могил йшли люди до травневого ранку 45-го.. Пам’ять про ті буремні роки живе у серцях людей, як живе й щира, безмірна вдячність сучасників до тих, хто полив цю землю кров’ю, захищаючи людське право жити мирно і вільно. І ми не маємо права забути про минуле, бо лише шануючи пам’ять про минуле ми стаємо гідні майбутнього, адже в Третій світовій  не буде переможців…
 Саме цим подіям і був присвячений вечір  вшанування пам’яті  «І подвигам не буде забуття, допоки світ живе під небесами», який відбувся напередодні цієї визначної дати у бібліотеці – філії №2 для учнів 9-Б класу ЗОШ №7 (класний керівник М.А.Солов’янчик). 
       Почесними гостями заходу були ветерани війни  Сватко Микола Захарович, Бусловський Василь Матвійович та голова Нововолинської міської організації ветеранів війни та праці Дудар Леонід Парфентійович. Із вступним словом виступила Тетяна Смарш, яка і представила гостей присутнім.
  Ведучі  заходу Бойко Андрій, Ничипорук Катерина  разом з присутніми перегорнули сторінки воєнного лихоліття, вшанували пам’ять загиблих  хвилиною мовчання. На урочистому заході звучали  зворушливі вірші і пісні, де тісно переплетено минуле і сьогодення.
         Захід завершився. Та ніхто не поспішав додому. Старшокласники спілкувалися з ветеранами, знайомилися з книгами на викладці літератури «Роки війни – століття пам’яті», де поєднані видання від документальної хроніки  і спогадів очевидців тих подій до  художніх творів про війну.  Тепла та хвилююча зустріч стала для старшокласників пам’ятною та знаковою.

               Ми ніколи не забудемо ту мужність, відвагу, яку виявили воїни, ті величезні жертви, що причинала нам війна.