вівторок, 19 жовтня 2021 р.

СВІДОМИЙ ВИБІР: ОРІЄНТУЄМОСЬ НА ПРОФЕСІЮ

      Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини.

     Як же із тисяч професій обрати ту, яка приносила б найбільшу користь людям, країні, давала б змогу відчути себе потрібним, повно­цінним і задоволеним своєю працею? Як уникнути помилок і розча­рувань у майбутньому, обравши певну професію? Щоб відповісти на питаннями та допомогти молоді зробити вірний вибір, 18 жовтня у бібліотеці відбувся профорієнтаційний навігатор під назвою «Свідомий вибір: орієнтуємось на професію», котрий провела бібліотекар Ольга Костюк.

Запрошена на захід фахівець з профорієнтації Наталія Володимирівна Кардаш надала учням 9-А класу Нововолинського ліцею №8 (класний керівник Світлана Йосипівна Кулик) вичерпну інформацію щодо вибору майбутнього фаху та детально ознайомила з класифікацією, групами, класами та різновидами професій. Учні з жвавим азартом відповідали на питання анкети, переглядали слайд-показ та відеоролики про різноманітні спеціальності, актуальні на сьогоднішній день.  

      Також у бібліотеці влаштована тематична полиця «Вибір професії або задача з багатьма невідомими».

       Вибір професії – це відповідальний і складний крок, який не терпить легковажності, вимагає часу на роздуми, хороших знань і відповідної підготовки. Щиро віримо, що проінформована молодь зробить правильний вибір.

      P.S. Висловлюємо щиру вдячність фахівцеві з профорієнтації Наталії Володимирівні Кардаш за допомогу у проведенні заходу, в.о директора нововолинського ліцею №8 Тетяні Яківні Малєвій за сприяння та класному керівнику Світлані Йосипівні Кулик.