неділю, 24 жовтня 2021 р.

МУЗИКА СЛІВ ОЛЕКСАНДРА КАЛІЩУКА

       Саме під такою назвою 21 жовтня у бібліотеці відбулась зустріч з митцем. Олександр Каліщук – досить відома особистість не лише в Нововолинську, де проживає, а й далеко за його межами. Поет, композитор, заслужений працівник культури, Почесний громадянин міста Нововолинська, автор багатьох збірок поезій та пісенних творів… А ще – великий патріот, який пройшов через сталінські гулаги, але за довгі роки не розгубив доброти, людяності, палкої любові до України, до людей, до життя. Його творчу натуру не змогли зломити ні тюрми, ні режим.

  У діалозі з Олександром Пилиповичом Каліщуком  завідувач бібліотеки Зоя Костюк ознайомила присутніх з його життєвим і творчим шляхом. 

          Щирими оплесками зустрічали присутні Олександра Пилиповича, у виконанні якого прозвучало багато пісень. Протягом заходу він дарував позитивний та ліричний настрій, із задоволенням ділився мистецьким скарбом. Аматорський колектив «Надія», який діє при Нововолинському палаці культури також виконав пісні відомого композитора. А ще лунало поетичне слово. Учні 9-го класу ліцею №7 читали вірші. Заряд позитивних емоцій отримали присутні.  

         На завершення  заходу було багато вітань та побажань для нашого шановного гостя.   


        P.S. За вагомий особистий внесок у розвиток духовності та пісенної культури Олександру Пилиповичу Каліщуку, поету-пісняру, збирачу фольклору, надано звання «Почесний громадянин Волині». Вітаємо Олександра Пилиповича і дякуємо за величезний внесок у розвиток культури нашого краю!