вівторок, 28 червня 2022 р.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – ГАРАНТ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Щорічно 28 червня в Україні відзначається День Конституції  головного закону нашої країни. Проте, Конституція – це не лише закон, це ще й символ національної єдності. Вона є вираженням народної волі, засобом забезпечення соціального миру і прогресу. Адже саме в Конституції утверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека. Це свято знакове для всіх нас, бо саме цього дня у 1996 році ми отримали основоположний документ найвищої юридичної сили. Ця подія була вкрай важливою для України, що зміцнила її суверенітет та територіальну цілісність.

                З нагоди свята у бібліотеці-філії №2 відбувся бібліографічний огляд «Конституція України – гарант незалежності», який провела бібліотекар Ольга Костюк. Присутні мали змогу ознайомитися з книгами, які розповідають, що таке Конституція, хто є гарантом державного суверенітету, описують історію виникнення Конституції та ще багато цікавих фактів.

    Також бібліотекар ознайомила  користувачів з літературою, яка представлена на тематичній полиці  «Конституція – правова основа життєдіяльності суспільства і держави».

    День Конституції сьогодні особливо важливий для нас у часи, коли Україна бореться за свою державність у кривавій війні з російським агресором. Нехай же в день національного свята – Дня Конституції, в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній мирній державі.